Γαστρονομικό ταξίδι – Εθνική κουζίνα της Καμπότζης 🍽️😋
Ας πάρουμε μια «γεύση» από τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Καμπότζης και περιμένω για τις δικές σας «αλμυρές» και «γλυκές» προτάσεις….
«Εθνικό» πιάτο: 🍽️🍛🍲🍝
Fish Amok
Μην σας παραπλανεί το όνομα του φαγητού, δεν θα πάθετε «αμόκ» τρώγοντας το, αντιθέτως φαίνεται ιδιαίτερο γευστικό και ιδιαίτερο αγαπητό στους Καμποτζιανούς! Ουσιαστικά είναι ένα αρωματικό και πικάντικο κάρυ ψαριού μαγειρεμένο στον ατμό σε φύλλα μπανανιάς, ιδιαίτερα μαλακό που λιώνει πολύ εύκολα στο στόμα. Συνοδεύεται με καυτερή πάστα και υπάρχουν παραλλαγές με σαλιγκάρια, τόφου ή κοτόπουλο για όσους δεν προτιμούν το ψάρι...
Ποτά:🍹🍸🍷🍵🍺
Λικέρ Sombai
Το Sombai είναι ένα ηδύποτο που πρωτοπαρασκευάστηκε το 2012 και έκτοτε έμελλε να γίνει το εθνικό ποτό της χώρας. Είναι προϊόν αποστάγματος ρυζιού και αποτελείται από 8 διαφορετικές γεύσεις περιέχοντας ένα συνδυασμό 2 φρούτων ή μπαχαρικών η κάθε μία από αυτές.
Σαλάτες και ορεκτικά: 🥗🥙
Σαλάτα με πράσινη παπάγια (Bok Lahong)
Εδώ έχουμε μία από τις πλέον διαδεδομένες στη χώρα σαλάτες με βασικό συστατικό την πράσινη παπάγια. Είναι μια μίξη φρούτων και λαχανικών, όπως ντομάτες, ρόδια, μέντα και φυσικά λεπτές φλοίδες από παπάγια. Εννοείται δεν θα μπορούσε να λείπει και η σως ψαριού (απαραίτητη γαρνιτούρα στην ασιατική κουζίνα) καθώς και άλλα λαχανικά και μυρωδικά. Συνηθίζεται και η προσθήκη γαρίδων για όσους θέλουν και λίγο κρέας…
Παράξενα:😲 🥴
Fried tarantula (Τηγανητή ταραντούλα)
Η κατανάλωση ταραντούλας, αυτού του δηλητηριώδους είδους μεγάλης αράχνης, αποτελεί ιδιαίτερη λιχουδιά για πολλούς κατοίκους στην Καμπότζη!!! Μπορεί λοιπόν εμάς να μας διαπερνάει ένα ρίγος φόβου στο συναπάντημα μας με μια τέτοια αράχνη, για τους ντόπιους όμως είναι μια καλή αφορμή για ένα γευστικότατο σνακ…
Δείτε και το παρακάτω βίντεο με τον διάσημο Βρετανό σεφ, Gordon Ramsey, να δοκιμάζει ταραντούλες, αν αντέχεται το θέαμα φυσικά!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου