Γαστρονομικό ταξίδι – Εθνική κουζίνα της Αιγύπτου 🍽️😋

Ας πάρουμε μια «γεύση» από τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Αιγύπτου και περιμένω για τις δικές σας «αλμυρές» και «γλυκές» προτάσεις….


«Εθνικό» πιάτο: 🍽️🍛🍲🍝

Koshari (Κόσαρι)

Το Koshari (ελλην: Κόσαρι) θεωρείται το εθνικό πιάτο της Αιγύπτου και πως να μην είναι, αφού είναι ένα από τα διασημότερα φαγητά της Αιγυπτιακής Κουζίνας. Συνήθως σερβίρεται μοιάζοντας με ένα βουνό από στρώσεις διαφορετικών υλικών τα οποία συνήθως είναι τα κάτωθι:

🍱 κοφτό μακαρονάκι, ρύζι, φακές, κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας και ό,τι άλλο κατεβάσει η γαστρονομική φαντασία του καθενός.


Ποτά:🍹🍸🍷🍵🍺

Τσάι ιβίσκου (Karkadeh)

Το τσάι είναι το εθνικό ρόφημα της Αιγύπτου όπως συμβαίνει άλλωστε σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόσμου. Από την ποικίλη καλλιέργεια φρούτων, λουλουδιών και φυτών έχουν προκύψει διάφορες γευστικές επιλογές και μία από τις πιο διαδεδομένες είναι και η χρήση του ιβίσκου που παράγει ένα κόκκινο και ξινό τσάι, το λεγόμενο «Karkadeh».


Street Food: 🍔🍕🥪🌭🍟

Kebda Eskandarani (Σάντουιτς συκωτιού)

Το συκώτι είναι ένα συνηθισμένο συστατικό στην αιγυπτιακή κουζίνα. Σερβίρεται με πολλούς και διάφορους τρόπους, με γνωστότερο όλων τη χρήση του ως το βασικό υλικό για σάντουιτς. Το «Kebda Eskandarani» είναι λοιπόν ένα διαδεδομένο street food αποτελούμενο από ψωμί γεμισμένο με μοσχαρίσιο συκώτι, κρεμμύδια, μπαχαρικά και σως από πιπεριές τσίλι ή ταχίνι.


Φρούτα και λαχανικά: 🍌🌽🍉🍅🥝🍆

Egyptian molokhia (αιγυπτιακή μολοχία)

Η μολοχία είναι ένα πράσινο λαχανικό το οποίο καταναλώνεται ευρέως από τους Αιγυπτίους, σε μορφή σούπας η οποία συνοδεύεται από ζωμό κρεατικών ή θαλασσινών, πολλών μπαχαρικών και συχνά με ρύζι.


Το «mainstream»: 🔝📈

Falafel (Φαλάφελ)

Το Φαλάφελ (αλλιώς και ρεβιθοκεφτέδες), είναι τηγανητές μπαλίτσες που στην όψη μοιάζουν με τους γνωστούς μας κεφτέδες, αλλά σε μια πιο «vegan» εκδοχή.. Αυτό διότι το κύριο συστατικό τους είναι τα ρεβίθια και τα κουκιά. Η λέξη «φαλάφελ» προέρχεται από την αραβική λέξη «Falafil» που είναι ο πληθυντικός της λέξης «filfill» που σημαίνει «πιπεριά». Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή που σημαίνει «έχει πολλά φασόλια» στα αρχαία αιγυπτιακά, από όπου θεωρείται (Αίγυπτος δηλαδή) πως προέρχεται αυτό το διάσημο ορεκτικό της Μεσοανατολικής και Αραβικής Κουζίνας.


(📸📸📸 Φωτογραφίες κατά σειρά εμφάνισης: Taste. com, Wajibbaca, Wajibbaca, So you need therapy, Iatropedia)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ 7+2 ΘΑΥΜΑΤΑ (φυσικά και ανθρώπινα) της Μογγολίας

Golden Eagle Festival 🏹🦅

ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ (φυσικά και ανθρώπινα) της Καμπότζης

Phi Ta Khon (Ghost festival) 🥳🎉☸