Γαστρονομικό ταξίδι – Εθνική κουζίνα της Νοτίου Αφρικής 🍽️😋
Ας πάρουμε μια «γεύση» από τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Νοτίου Αφρικής και περιμένω για τις δικές σας «αλμυρές» και «γλυκές» προτάσεις….
«Εθνικό» πιάτο: 🍽️🍛🍲🍝
Bobotie (Μπομπότι)
Το «Bobotie» είναι ένα από τα γνωστότερα πιάτα της Νοτίου Αφρικής το οποίο λογίζεται και ως το «εθνικό» πιάτο της χώρας. Πρόκειται για ένα φαγητό που μοιάζει στην όψη με τον δικό μας μουσακά, αλλά τα υλικά του διαφέρουν μιας και ο καρυκευμένος κιμάς είναι το βασικότερο υλικό, το οποίο αναμιγνύεται με άλλα μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα και στο τέλος καλύπτεται με ένα μείγμα αυγού και γάλακτος ώστε να «δέσει» με το ψήσιμο. Συναντάται σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια της χώρας και προτιμάται και από πολλά νοικοκυριά ως σπιτικό γεύμα.
Ποτά:🍹🍸🍷🍵🍺
Umqombothi (Ουμκομπότι)
Η Umqombothi, είναι μια παραδοσιακή μπύρα που παρασκευάζεται από καλαμπόκι, σόργο. ζαχαροκάλαμο, μαγιά και νερό. Είναι πλούσια σε βιταμίνη B, αρκετά ξινή και με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Δεν θυμίζει ακριβώς την κλασική μπύρα που έχουμε όλοι στο νου μας, αλλά μια δοκιμή αξίζει.. Οι Νοτιοαφρικάνοι πάντως την τιμούν δεόντως.
Υπάρχει μάλιστα και ομώνυμο τραγούδι το οποίο ακούγεται στους τίτλους αρχής της αμερικανικής δραματικής ταινίας “Hotel Rwanda (2004)” και αποκαλείται ως «η μαγική αφρικανική μπύρα»!!!
🎧Το ομώνυμο τραγούδι το οποίο ακούγεται στους τίτλους αρχής της αμερικανικής δραματικής ταινίας “Hotel Rwanda (2004)”….
👇👇👇
Street Food: 🍔🍕🥪🌭🍟
Bunny chow (Μπάνι Τσαου)
To «Bunny chow» ή απλά «Bunny» είναι ένα δημοφιλές street food στις μεγαλουπόλεις της Νοτίου Αφρικής. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μπολ ψωμιού που γεμίζεται με φασόλια, λαχανικά ή και κάθε είδος κρέατος. Το βασικότερο συστατικό του όμως είναι το κάρυ, κάτι απόλυτα φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς πως προέρχεται από τους Ινδούς μετανάστες οι οποίοι είχαν αρχίσει να καταφθάνουν στη Νότια Αφρική από τα μέσα του 19ου αιώνα και αναζητούσαν έναν τρόπο να μεταφέρουν το κολατσιό τους στα χωράφια..
Παράξενα:😲 🥴
Mopanieworms (τηγανητές κάμπιες)
Πρόκειται για τραγανές, θρεπτικές αλλά και νόστιμες(!!!) αποξηραμένες κάμπιες οι οποίες μαγειρεύονται είτε βραστές μαζί με ντομάτες και σκόρδα ή τηγανητές.. Η “τηγανητή «έκδοση» μάλιστα αποτελεί και χριστουγεννιάτικη λιχουδιά τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους, προσφέροντας τύχη και ευημερία σε όποιον καταφέρει να τις καταπιεί!!!
(📸📸📸 Φωτογραφίες κατά σειρά εμφάνισης: Foodie On Board, MDPI, Tesco Real Food, Global Press Journal)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου