Γαστρονομικό ταξίδι – Εθνική κουζίνα της Μαυριτανίας 🍽️😋
Ας πάρουμε μια «γεύση» από τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Μαυριτανίας και περιμένω για τις δικές σας «αλμυρές» και «γλυκές» προτάσεις….
«Εθνικό» πιάτο: 🍽️🍛🍲🍝
Thieboudienne (Cheb-u-jin)
Το Thieboudienne ή Thieb είναι ένα παραδοσιακό πιάτο στις κουζίνες διαφόρων κρατών της δυτικής Αφρικής. Στη Μαυριτανία ειδικότερα, είναι τόσο συνηθισμένο στις παράκτιες κυρίως περιοχές της χώρας στον Ατλαντικό ωκεανό, που λογίζεται και ως εθνικό πιάτο των Μαυριτανών. Κύρια συστατικά του είναι το ρύζι και το ψάρι, συνοδευόμενο από κόκκινες σάλτσες, καρότα, κρεμμύδια και μπαχαρικά.
Γαλακτοκομικά: 🧀🍞🌕🧈🥛🍶
Γάλα και τυρί καμήλας
Ποτά:🍹🍸🍷🍵🍺
Jus de bouye (Ζι ντε μπουιέ)
Το Jus de bouye είναι ένας φυσικός χυμός από τους καρπούς του δέντρου της αδανσονίας (μπαομπάπ), ένα ρόφημα που πίνουν πολύ συχνά οι Μαυριτανοί.
(📸📸📸 Φωτογραφίες κατά σειρά εμφάνισης: PAN-ECO, Mundoquesos, Africuizine)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου